ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ розкрила схему привласнення нерухомості в Києві в інтересах бойовиків

Шахраї підробляли судові рішення, на основі яких робилася незаконна перереєстрація комунального майна.

СБУ розкрила схему привласнення нерухомості в Києві в інтересах бойовиків
Фото: Православная Жизнь

Співробітники Служби безпеки розкрили масштабний протиправний механізм із привласнення в Києві комунального майна в особливо великих розмірах в інтересах бойовиків.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

У ході розслідування з'ясувалося, що група осіб з використанням реквізитів Брянківського міського суду Луганської області, що тепер на тимчасово окупованій території, підробила низку судових рішень, на підставі яких здійснювалася незаконна перереєстрація комунального майна в столиці.

Потім незаконно відчужене нерухоме майно, що переважно в історичному центрі Києва, реалізовувалося афілійованим комерційним компаніям, засновниками яких були організатори схеми.

Натепер організатору оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство). Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності всіх фігурантів справи.

"У рамках провадження будуть накладені арешти на незаконно відчужене майно та ініційовані судові позови органів прокуратури з метою повернення його в комунальну власність", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, раніше CБУ викрила колишнього співробітника МВС України, який працював на ФСБ Росії.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram