ГоловнаСуспільствоЖиття

Грузинський суд звільнив українку, яку підозрюють у торгівлі дітьми, в залі суду

Прокуратура не змогла зібрати і надати достатні докази її вини.

Тбіліський міський суд прийняв рішення звільнити громадянку України Юлію Сусляк, обвинувачену в Грузії в торгівлі неповнолітніми. 36-річну жінку відпустили сьогодні, 19 липня, прямо в залі суду. Про це повідомляє місцеве видання "Грузія Online".

Як повідомив журналістів її грузинський адвокат Зураб Тодуа, його підзахисна вже покинула пенітенціарну установу.

"Прокуратура вирішила клопотати про звільнення Сусляк, щоб уникнути відповідальності", - вважає адвокат.

Тодуа вважає, що прокуратура не змогла зібрати вагомі докази провини українки, тому слідче відомство вирішило передати українській прокуратурі всі матеріали для подальшого розслідування. Сама Сусляк вважає, що справу проти неї сфабрикували.

"Моя справа повністю сфальсифікована, і я знаю, хто це зробив. Я співпрацювала зі слідством, мене вмовляли визнати провину, користуючись моїм незнанням грузинського законодавства, говорили, що мені нічого не загрожує. Тепер я розумію, що мене намагалися загнати в кут", - заявила Юлія Сусляк після того, як покинула СІЗО.

Нагадаємо, Юлію Сусляк затримали 25 квітня в одній із лікарень Кутаїсі. За інформацією МВС, вона разом з 10 дітьми прибула з Росії на початку квітня і мала намір перейти на територію невизнаної республіки Абхазія, де їх очікував її чоловік Юрій Сусляк.

Жінку звинуватили в торгівлі дітьми, оскільки 7 дітей з 10 були народжені в один рік. Пізніше виявилося, що діти все-таки рідні Сусляк, але народжені сурогатними матерями.

На початку червня дітей повернули в Україну і передали під опіку бабусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram