ГоловнаСуспільствоВійна

Кабмін спростив для населення перевезення товарів через лінію розмежування на Донбасі

В остаточній редакції буде зазначено вичерпний список заборонених товарів для перевезення.

Кабмін спростив для населення перевезення товарів через лінію розмежування на Донбасі
Фото: www.facebook.com/darka.olifer

Кабінет міністрів України затвердив новий Порядок перетину лінії розмежування на Донбасі та змінив принцип переміщення вантажів з "переліку дозволених для переміщення товарів" на "перелік заборонених для переміщення". Про це сьогодні повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

"Чудова новина! Уряд затвердив новий Порядок перетину лінії розмежування на Сході України. Чекаємо остаточної редакції. Але знаємо, що ініціатива МТОТ про зміну принципу визначення "переліку дозволених для переміщення товарів" на "перелік заборонених для переміщення" підтримано урядом", - написав Черниш у четвер у своєму акаунті у твітері.

Він пояснив, що це означає, що відповідно до ухваленого Порядку, особи, що перетинають лінію розмежування, невдовзі зможуть перевозити на тимчасово окуповану територію будь-які товари, за винятком обмежених або заборонених до переміщення, над чим зараз і працює МінТОТ.

Пропозиції з цього списку відомство вже обговорювало з громадськістю, гуманітарними організаціями, митниками, прикордонниками, військовими, СБУ, а також з людьми на КПВВ біля лінії зіткнення.

Нагадаємо, у травні на Донбасі затримали вантажівку, в якій місцевий житель намагався вивезти на підконтрольну територію близько 5 млн гривень готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram