ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура висунула підозру 16-річному підлітку у справі про вбивство Кирила Тлявова

Фігурант справи перебував на місці події разом з поліцейськими і теж стріляв.

Прокуратура висунула підозру 16-річному підлітку у справі про вбивство Кирила Тлявова
Кирилл Тлявов
Фото: UAportal

Прокуратура повідомила про підозру 16-річному підлітку в причетності до вбивства 5-річного Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому Київської області. Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

"Повідомлено про підозру 16-річному неповнолітньому, який також стріляв у місцевості, де перебував 5-річний Кирило Тлявов", - сказано в повідомленні.

У четвер, 18 липня, прокуратура Київської області погодила ще одне повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу 16-річному неповнолітньому, який також був на місці скоєння злочину з іншими підозрюваними і стріляв. Раніше трьом особам вже було повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Прокуратура клопотатиме в суді про обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Встановлено, що на місці злочину під час хуліганської стрільби перебували чотири особи. Із них двоє - поліцейські, яким раніше повідомлено про підозру і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, і двоє - цивільні особи, в тому числі неповнолітній. Усі вони перебували на території домоволодіння одного з підозрюваних, де стріляли з вогнепальної зброї по мішенях. У результаті одного з пострілів котрогось із фігурантів справи дитина отримала смертельне поранення", - сказано в повідомленні.

Третьому підозрюваному, про якого стало відомо вчора, сьогодні суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб.

Нагадаємо, на початку червня Голосіївський районний суд Києва заарештував двох поліцейських, підозрюваних у вбивстві Тлявова.

Прокуратура заявляє, що поліцейські 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім почали стріляти з вогнепальної зброї по металевим банкам і іншим предметам, які були розташовані в місці, де могли знаходитися люди. Під час стрілянини одна з куль потрапила в 5-річного Кирила Тлявова, який в цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку, де розважалися поліцейські. Хлопчик помер у лікарні через три дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram