ГоловнаСуспільствоЖиття

Скляний "міст Кличка" витримав перевірку навантаженням, - КМДА

Технічний стан мосту справний і відповідає нормам.

Скляний "міст Кличка" витримав перевірку навантаженням, - КМДА
Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

За результатами обстеження і випробувань технічний стан пішохідно-велосипедного моста справний і відповідає чинним нормативам навантаження для пішохідних мостів. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко, пише  пресслужба мерії.

"Випробування, обстеження та оцінка технічного стану конструкції по об'єкту «Мостовий пішохідно-велосипедний перехід між парками «Хрещатий» та «Володимирська гірка» виконано працівниками ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Мостовий центр». Роботи із випробування мосту виконані після обстеження та детального огляду споруди після завершення монтажу конструкцій та влаштування всіх конструкцій мостового полотна у травні 2019 року. У червні 2019 року виконані роботи з обстеження і виявлення незавершених будівельних робіт", - розповів Спасибко.

У КМДА стверджують, що пішохідно-велосипедний міст, який з'єднує схили, відповідає вимогам чинних нормативних документів про навантаження для пішохідних мостів.

"Я в черговий раз запевняю киян i гостей столиці в абсолютній безпеці мосту і запрошую відвідати новий туристичний маршрут, який додав яскравості нашому місту", - додав Спасибко.

Нагадаємо, міст, що з'єднує два туристичні маршрути - парк "Володимирська гірка" і парк "Хрещатий", відкрили цього року 26 травня, в День Києва. Він служить виключно для пішоходів і велосипедистів. Мостовий перехід зроблений з бетону, заліза і скла. Тут є пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, сучасне освітлення, відеоспостереження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram