ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Медики встановили причину отруєння дітей у таборі Одеської області

У харчовому блоці табору виявлено збудник шигельозу.

Медики встановили причину отруєння дітей у таборі Одеської області
Фото: dumskaya.net

Причиною масового нездужання дітей у таборі "Медик-2" Одеської області став шигельоз - збудників цього вірусу експертиза виявила в харчовому блоці табору. Про це повідомила пресслужба Центру громадського здоров'я МОЗ України.

"Епідеміологічне розслідування спалаху гострої кишкової інфекції... встановило, що причиною масового захворювання стало порушення санітарного стану і вимог до приготування їжі. Як результат таких порушень відбулося інфікування дітей, що підтверджується виділенням від хворих та у пробах харчової продукції, яку споживали діти, шигели Флекснера", - сказано в повідомленні.

Лабораторні дослідження виявили збудника в аналізах 8 хворих дітей. Також зараженими виявилися поверхні в їдальні, ножі, сировина і готова продукція в таборі.

Розслідування виявило в таборі низку грубих порушень санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів: у холодильних камерах не контролювали температуру, в кухні не було дезінфекторів для рук, до роботи на кухні допускали людей без медичного огляду, порушували правила миття посуду, готували страви, які не входили в меню табору, тощо.

Нагадаємо, в результаті отруєння з табору "Медик-2" минулого тижня госпіталізували 53 дітей і трьох дорослих, усього в таборі відпочивали 226 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram