ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція посилила охорону Подільського суду Києва через процес стосовно Вишинського

Сьогодні йому повинні продовжити або змінити запобіжний захід.

Фото: Макс Требухов

Поліція посилила охорону Подільського районного суду Києва, який сьогодні розгляне продовження запобіжного заходу для керівника агентства "РІА Новости Украины" Кирила Вишинського.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Біля входу в будівлю суду розміщений автобус спецназу поліції, а безпосередньо в суді охорону посилено бійцями Національної гвардії.

Також на засідання прибула російська омбудсменка Тетяна Москалькова.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Раніше прессекретар генпрокурора Лариса Сарган припустила, що сьогодні Вишинського звільнять з-під варти, оскільки Росія хоче його обміняти на 24 полонених моряків, режисера Олега Сенцова або на журналіста Романа Сущенка. При цьому прокурор Криму Гюндуз Мамедов передбачає втечу Вишинського за кордон.

Нагадаємо, Вишинський перебуває під арештом з 17 травня 2018 року. 10 січня 2019 року стало відомо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, суд у справі розпочався 4 квітня.

Його затримали 15 травня 2018 року, коли Служба безпеки спільно з прокуратурою АР Крим викрила діяльність мережі підконтрольних РФ медіаструктур. Під час обшуку у Вишинського виявили російські державні нагороди та паспорт громадянина РФ. Проти Вишинського відкрито кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Раніше Конституційний Суд за скаргою нардепа Надії Савченко визнав неконституційним обрання для підозрюваних у державній зраді і тероризмі запобіжного заходу винятково у вигляді арешту. Рішення КС дозволяє відпускати підозрюваних за статтею "держзрада" під заставу або особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram