ГоловнаСуспільствоПодії

У будівлю телеканалу 112 у Києві вистрілили з гранатомета (оновлено)

У столиці оголосили операцію із затримання стрільця.

Фото: 112.ua

У Києві в будівлю телеканалу "112-Україна" на вулиці Дегтярівській в ніч на 13 липня вистрілили з гранатомета. Про це інформують в Нацполіції.

О 3.40 до поліції надійшло повідомлення про те, що місцеві жителі чули звук, схожий на вибух. На місце виїхали слідчі, вибухотехніки, кінологи та екіпажі патрульних.

"Прибувши на виклик, поліцейські виявили пошкоджений фасад будівлі і оточили територію, прилеглу до місця злочину. Під час відпрацювання знайшли відстріляний тубус гранатомета, який скерують на проведення експертизи", - повідомили правоохоронці.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

В результаті інциденту люди не постраждали, пошкоджена вивіска телеканалу.

Фото: kiev.informator.ua

У столиці ввели спеціальну поліцейську операцію із затримання стрільця.

Дані про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що всі зібрані матеріали будуть за підслідністю передані в Службу безпеки України для подальшого розслідування.

Оновлення 15.10. Народний депутат Володимир Ар'єв звернув увагу, що на гранатометі, з якого стріляли по будівлі телеканалу "112-Україна", вказаний такий самий номер партії, як на гранатометах, які в 2015 році були знайдені в схованці "ДНР" біля Артемівська.

"Сьогоднішній "герой" дня гранатомет РПГ-22, індивідуальних номерів немає, але має номер партії виробництва. Такий самий номер партії - РПГ-22 254-15-85 - мали два гранатомети, вилучені в 2015 році зі схованки "ДНР", яку знайшли наші військові біля кладовища на виїзді з Артемівська в напрямку траси Слов'янськ-Дебальцеве. Ті гранатомети були знищені (на фото - довідка про знищення одного, щодо другого форма абсолютно ідентична). Їх "брат" з тієї самої партії виробництва обстріляв сьогодні 112 канал", - написав депутат на своїй сторінці у фейсбук.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення проведе моніторинг пропагандистського фільму Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" (Revealing Ukraine), показ якого анонсував телеканал "112 Україна". Героями фільму, який Мінінформполітики вважає загрозою інформаційній безпеці України, є, зокрема, голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук і президент РФ Володимир Путін.

Інформаційним телеканалом "112 Україна", а також каналами "NewsOne" і "ZIK" володіє соратник Медведчука Тарас Козак.

Минулого тижня "NewsOne" анонсував проведення спільного телемарафону "Надо поговорить" з пропагандистським державним телеканалом "Россия-1". Пізніше телеканал скасував телеміст з каналом Кисельова "через прямі погрози".

У Нацраді з телебачення пообіцяли провести позапланову перевірку "NewsOne", а потім, можливо, звернутися до суду про анулювання ліцензії телеканалу.

Також Нацрада має намір звернутися в АМКУ у зв'язку зі створенням холдингу з телеканалів "112 Україна", "NewsOne" і " ZIK".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram