ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада проведе моніторинг пропагандистського фільму Стоуна на телеканалі "112 Україна"

У разі порушень законодавства будуть ініційовані санкції.

Нацрада проведе моніторинг пропагандистського фільму Стоуна на телеканалі "112 Україна"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення здійснить моніторинг фільму Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" (Revealing Ukraine), показ якого анонсував телеканал "112 Україна".

У разі виявлення порушень закону регулятор ініціюватиме позапланову перевірку каналу та застосування відповідних санкцій, повідомляє прес-служба регулятора.

"Регулятор зазначає, що буде здійснювати моніторинг анонсованого телеканалом "112 Україна" показу фільму Олівера Стоуна "Нерозказана історія України", який нібито стане "правдивою розповіддю про події останніх років в Україні". За наявності порушень норм законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про інформацію" Національна рада ініціюватиме позапланову перевірку мовника та застосування відповідних санкцій, передбачених законодавством", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, телеканал "112 Україна" анонсував показ фільму "Revealing Ukraine" 13 або 16 липня. Як вдалося з'ясувати LB.ua, телеканал або правовласники фільму не зверталися до відповідної комісії для отримання прокатного свідоцтва, тобто трансляція картини буде порушенням українського законодавства.

Героями фільму, який Мінінформполітики вважає загрозою інформаційній безпеці України, є, зокрема, глава політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук і президент РФ Володимир Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram