ГоловнаСуспільствоОсвіта

Гриневич представила першого освітнього омбудсмена

На посаду претендували три людини.

Сергій Горбачов
Фото: Лілія Гриневич
Сергій Горбачов

В Україні з'явився освітній омбудсмен - посадова особа Міністерства освіти і науки, відповідальна за дотримання прав людини у сфері освіти. Про це сьогодні повідомила міністр Лілія Гриневич на своїй сторінці у фейсбуці. Пізніше інформація з'явилася і на сайті міністерства.

Першим освітнім омбудсменом став директор київської школи №148 Сергій Горбачов.

"Сергій Горбачов - директор школи, який добре знає систему освіти на всіх рівнях, вміє бути публічним, а також глибоко розуміє суть і цінності НУШ. Повинна зізнатися, що це був нелегкий вибір, всі троє кандидатів, відібрані комісією, дуже професійні люди, фахівці", - написала Гриневич.

В обов'язки освітнього омбудсмена увійде контроль за дотриманням прав учнів та працівників сфери освіти, прийом скарг та їх перевірка, а також звернення в правоохоронні органи в разі виявлення порушень.

Після офіційного призначення Горбачок повинен запустити роботу нового органу - інституту освітнього омбудсмена, і набрати штат з 15 осіб.

"Суспільство очікує не черговий каральний орган, а нову якість відносин, реагування і вирішення проблем без зволікань. Саме до цього треба прагнути в освіті. Я щиро бажаю успіху іншим кандидатам, а Сергія Івановича чекає важка і копітка робота", - написала Гриневич.

Рішення про створення посади освітнього омбудсмена Кабінет міністрів України ухвалив влітку 2018 року. Посада була офіційно створена з 1 січня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram