ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС збили російський безпілотник

Апарат коригував роботу ствольної артилерії противника.

Військовослужбовці полку "Азов" на передових позиціях Світлодарської дуги в зоні ООС збили російський безпілотний літальний апарат (БПЛА). Про це повідомляють у пресцентрі "Азову".

Фото: azov.org.ua

Безпілотник типу «Елерон» знищили бійці полку на висоті приблизно 500-600 метрів. Апарат коригував роботу ствольної артилерії противника, обстріли якої останнім часом активізувалися.

Фото: azov.org.ua

Саме безпілотником такого типу коректували ворожий вогонь місяць тому, коли загинуло двоє бійців "Азову" з позивними Круглий і Максон. Зазначають, що знищення цього апарата - справа честі для українських військових.

Фото: azov.org.ua

Пресслужба підкреслює, що такий самий безпілотник бійці "Азову" знищили на початку березня цього року. Однак тоді його збили на нижчій висоті.

Фото: azov.org.ua

БПЛА типу "Елерон" розробила російська компанія "Енікс" у Казані. З 2013 року відбуваються серійні закупівлі цих апаратів у РФ.

Фото: azov.org.ua

Нагадаємо, за минулу добу бойовики на Донбасі 24 рази обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі. У результаті загинув один боєць, ще двох поранено. З них 11 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram