ГоловнаСуспільствоЖиття

З ВВС у Москві відпустили всіх затриманих кримських татар (оновлено)

Активістів близько п'яти годин тримали у ВВС "Міщанське".

З ВВС у Москві відпустили всіх затриманих кримських татар (оновлено)
Фото: Крымская Солидарсность

З ВВС "Міщанське" в Москві відпустили всіх кримськотатарських активістів, затриманих сьогодні біля верховного суду Росії.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Раніше повідомляли, що активістів близько п'яти годин тримали у ВВС. На всіх склали адміністративні протоколи. Кримським татарам закидають порушення, передбачене ч. 5 ст. 20.2 КпАП РФ (порушення встановленого порядку проведення мітингу, походу, демонстрації і пікетування).

Оновлення. "Враховуючи суспільний резонанс, мене як захисника відразу пустили до моїх підзахисних, проте було видно, що співробітники поліції були незадоволені, вони весь час поспішали і підганяли", - розповів Леонід Козак.

Також адвокат знову зазначив неправомірність затримання кримських татар, додавши, що багато з них перебували в черзі на відкрите судове засідання.

За словами Козака, затримані подали клопотання про розгляд їхніх справ за місцем проживання.

"Всі затримані подали клопотання про розгляд справ за реєстром реєстрації, проте завжди є шанс відхилення цих клопотань, і тоді розгляд адмінсправ попередньо може проходити в Міщанському районному суді Москви. У такому випадку це може бути порушенням, оскільки всі громадяни мають право на розгляд проваджень за місцем проживання. Точніше про місце і час розгляду справи буде відомо дні через три, коли справи передадуть до суду", - резюмував адвокат.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Москві біля будівлі суду, де розглядали апеляцію у "справі Хізб ут-Тахрір", московські правоохоронці затримали 60 учасників пікету на підтримку засуджених кримських татар. Пікетувальники були в білих футболках з написами "Припиніть репресії проти кримських татар" і тримали в руках плакати зі словами протесту проти безправ'я щодо засуджених співвітчизників.

Пізніше стало відомо, що Верховний суд РФ на три місяці скоротив вирок фігурантам справи, задовольнивши так апеляційну скаргу на вирок Північно-Кавказького військового окружного суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram