ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР повідомило про підозру співробітнику СБУ, який продавав інформацію про телефонні розмови громадян

Він заносив явно недостовірні дані в документи для отримання доступу до інформації.  

ДБР повідомило про підозру співробітнику СБУ, який продавав інформацію про телефонні розмови громадян
Фото: facebook/Державне бюро розслідувань

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру співробітнику управління контррозвідки Служби безпеки в місті Києві та Київській області.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

У ході слідства встановлено, що правоохоронець за попередньою змовою з іншими особами заносив явно недостовірні дані в службові документи для отримання доступу до інформації про телефонні розмови громадян. Надалі отриману інформацію спільники продавали замовникам.

За результатами попереднього розслідування співробітник СБУ звинувачується за чотирма епізодами:

- порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер, вчинені злочинною групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу);

- порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції з використанням спеціальних засобів, призначених для негласного зняття інформації (ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу);

- службовій підробці (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу);

- прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, раніше в Хмельницькому затримали експрацівника Держприкордонслужби, який продавав конфіденційну інформацію з державних баз даних.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram