ГоловнаСуспільствоПодії

У Лисичанську рятувальники евакуювали 60 людей із будинку, що руйнується (оновлено)

Виклик надійшов сьогодні вночі: просіло перекриття між поверхами.

У Лисичанську на вул. Гора Попова, 15 почалося руйнування житлового будинку. Жителів евакуювали, ніхто не постраждав. Про це повідомляє пресцентр МВС.

Оновлення 13:30. Станом на 13 годину дня, поруч з аварійним будинком розгорнуто наметове містечко - два військові намети і пункт харчування. Для мешканців будинку створили умови тимчасового перебування, тут чергують близько 30 представників влади, включаючи медиків і психологів, і 6 одиниць техніки. Місцева влада вирішує питання про розселення людей.

Серед евакуйованих - 22 дітей.

Місцеві видання повідомляють, що будинок побудований в 1944 році, визнаний аварійним ще у 2012 році. Зараз руйнування загрожує одному крилу будівлі.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

«Сьогодні о 4:04 у Службу порятунку «101» надійшло повідомлення, що на вул. Гора Попова, 15 у м. Лисичанськ можливе руйнування житлового будинку», - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

На місце події відразу прибув черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини №9 у Луганській області. Рятувальники встановили, що в одному крилі будівлі просіло міжповерхове перекриття.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

На момент прибуття бійців ДСНС мешканців будинку евакуювали, постраждалих і загиблих немає.

Фото: mvs.gov.ua

Зараз рятувальники розгортають містечко життєзабезпечення для тимчасового прихистку жителів, поки приймається рішення про їх розселення. Також організовано чергування медичного персоналу і психологів, розгорнуто польову кухню.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, в лютому 2019 року в центрі Львова відбулося обвалення зовнішньої стіни триповерхового будинку. Оскільки ця частина будинку не експлуатувалася, в результаті інциденту потерпілих не було. До ліквідації наслідків обвалення від ДСНС залучали 17 осіб і 3 одиниці техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram