ГоловнаСуспільствоОсвіта

Протягом першого тижня вступної кампанії зареєструвалися понад 70% абітурієнтів

Створити електронний кабінет для подачі заяви у ВНЗ можна аж до 30 серпня.

Протягом першого тижня вступної кампанії зареєструвалися понад 70% абітурієнтів
Фото: http://mobilnik.ua

За перший тиждень вступної кампанії абітурієнти зареєстрували понад 119 тис. електронних кабінетів - це близько 70% від очікуваної кількості абітурієнтів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

Уже в середу, 10 липня, випускники шкіл зможуть подавати електронні заяви на вступ у ВНЗ. Можливість створення кабінетів залишиться до 30 серпня, оскільки вступна кампанія для різних навчальних закладів завершиться в різні періоди.

"Зверніть увагу: прийом заяв на бакалавра і магістра триватиме до 22 липня для вступників тільки за сертифікатами ЗНО або на підставі творчих конкурсів, зданих до 10 липня. До 16 липня - для вступників на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів", - зазначив гендиректор профільного директорату МОН Олег Шаров.

З початку липня на гарячі лінії МОН та Інфоресурсу надійшло майже 7,5 тис дзвінків від абітурієнтів і їхніх батьків. Також отримано понад 3,5 тис електронних звернень. Найчастіше питання стосуються реєстрації електронних кабінетів, термінів вступної кампанії, пільг і видачі документів про освіту.

Нагадаємо, раніше МОН надало роз'яснення, що школа не зобов'язана ставити свою печатку на документі про освіту; свідоцтва і додатки без печатки чинні і приймаються для вступу у ВНЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram