ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ розслідує втрату документа з секретною інформацією з проекту "Стіна"

Секретний документ був загублений директором фірми, яка є підрядником будівельних робіт проекту.

СБУ розслідує втрату документа з секретною інформацією з проекту "Стіна"
Фото: dpsu.gov.ua

Служба безпеки України почала розслідувати втрату документа з секретною інформацією з облаштування кордону з Росією. Так званого проекту "Стіна". Про це йдеться в матеріалах суду.

11 січня 2019 року СБУ почала кримінальне провадження за ч.1 ст. 329 (втрата документів, що містять державну таємницю) Кримінального кодексу.

Підставою для заведення цієї справи стало те, що в невстановлений час директор ТОВ "Каунт Груп" Олексій Пегасін втратив довірені йому матеріальні носії інформації під грифом "секретно".

"Каунт Груп"є підрядником будівельних робіт під час реалізації проекту "Стіна".

Встановлено, що втрачений документ під назвою "Робочий проект" Інженерно-технічне облаштування державного кордону, шифр: 388-21-15-5 (коригування)" існує в 5 примірниках.

Два примірники містяться в 1-му спеціальному відділі капітального будівництва Державної прикордонної служби, ще 2 примірники були у володінні директора "Каунт Груп", а 1 примірник є в проектному інституті СБУ.

Нагадаємо, з приводу проекту "Стіна" ще ведеться розслідування щодо розкрадання коштів на суму більш ніж на 16,68 млн гривень. Підозри про ці розкрадання були висунуті трьом посадовцям Держприкордонслужби

Проект облаштування українського кордону з Росією, що має назву "Європейський вал", або "Стіна", почали реалізовувати в 2014 році. У листопаді 2018-го його реалізацію продовжили до 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram