ГоловнаСуспільствоЖиття

Львів провів перший у світі підрахунок вуличних котів

У місті проживає майже 6 тисяч таких тварин.

Львів провів перший у світі підрахунок вуличних котів
Фото: city-adm.lviv.ua

26-30 червня у Львові відбувся перший в світі підрахунок безпритульних котів. Для підрахунку використовували унікальний алгоритм і з'ясували, що в місті проживає 5992 таких тварин, повідомляє пресцентр Львівської міської адміністрації.

У мерії відзначили, що наступним кроком має стати розробка міської програми, яка матиме на меті безпечне співіснування тварин і людей, а також регулювання кількості котів на вулиці гуманним шляхом.

Фото: city-adm.lviv.ua

За словами директора ЛКП "Лев" Оксани Кошак, підприємство щорічно проводить колосальну роботу з вакцинації, лікування та стерилізації котів, що живуть на вулиці. Підрахунок допомагає зрозуміти, чи достатня ця робота, як планувати її в подальшому, чи потрібно залучати партнерів у цей процес.

Алгоритм був розроблений у співпраці з опікунами котів на базі платформи Animal-ID.info.

Нагадаємо, в деяких містах України, міські адміністрації визнали котів частиною екосистеми. Наприклад, в Дніпрі, у Львові, Одесі, Запоріжжі, з 2017 року в Києві.

Це зроблено для того, щоб захистити тварин від жорстокого поводження і заборонити їх безпричинний вилов і вбивства. Також завдяки визнанню котів частиною екосистеми, вони можуть вільно жити і пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їх постійного перебування, і знищувати гризунів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram