ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чорнобильській зоні затримали жінку, яка збирала чорницю на продаж

На неї склали адмінпротокол і вирішується питання про відкриття кримінальної справи.

У Чорнобильській зоні затримали жінку, яка збирала чорницю на продаж
Фото: kv.npu.gov.ua

Під час патрулювання території зони відчуження в селі Вільча поліцейські і бійці Національної гвардії виявили жінку, яка збирала чорницю.

Про це йдеться на сайті поліції Київської області.

"14 кг лісової ягоди вона збиралася винести за межі радіоактивно-забрудненої зони без відповідного контролю та дозиметричного документа. Щоб зібрати чорницю і потім продати її, жінка приїхала аж із Рівненщини. Її спіймали на гарячому", - йдеться в повідомленні.

За проникнення на заборонену територію без дозволу і спеціальних документів на жінку склали адмінпротокол за ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення).

Фото: kv.npu.gov.ua

Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 267-1 (порушення вимог радіаційної безпеки). Санкція статті передбачає штраф від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий термін.

Фото: kv.npu.gov.ua

Нагадаємо, торік поліцейські Київської області затримали 41-річного чоловіка, який зібрав у Чорнобильській зоні відчуження понад 12 кг чорниці.

Також раніше правоохоронці затримали двох чоловіків, які назбирали понад 30 кг грибів у Чорнобильській зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram