ГоловнаСуспільствоЖиття

Голодуючому політв'язню Балуху погрожують переведенням у камеру посиленого режиму

Адміністрація колонії вважає українця "злісним порушником внутрішнього розпорядку".

Голодуючому політв'язню Балуху погрожують переведенням у камеру посиленого режиму
Фото: Крым.Реалии

Український політв'язень Володимир Балух продовжує голодування, оскільки адміністрація колонії не дозволила йому зустрітися з українським консулом. За даними адвоката Балуха Ольги Дінзе, українця можуть перевести в приміщення камерного типу із жорсткішим режимом утримання.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на інформацію адвоката, яка відвідала Балуха 2 липня.

За словами Дінзе, політв'язень голодуватиме до візиту консула України. При цьому Балух потерпає від сильної слабкості, зневоднення, відчуває головний біль і запаморочення.

"Мого підзахисного щодня відвідує начальник медичної частини, а також відвідав психолог, але Володимир Балух відмовився спілкуватися з психологом і вимагає дозволити відвідини психолога, якому він довіряє", - розповіла адвокат.

Після побачення з Дінзе стало відомо, що адміністрація колонії має намір перевести Балуха в приміщення камерного типу (ПКТ), рішення про це буде приймати комісія в колонії. Засудженим, які потрапили в ПКТ, не можна брати із собою особисті речі, крім продуктів харчування, рушника, мила, зубного порошку або пасти, зубної щітки, тютюнових виробів і сірників, за шість місяців вони можуть отримувати тільки одну посилку або передачу і одну бандероль.

Адміністрація колонії формально обґрунтовує це тим, що Володимир Балух нібито є "злісним порушником" внутрішнього розпорядку.

Нагадаємо, Балух, який відбуває покарання в колонії Тверської області Росії, перебуватиме в штрафному ізоляторі мінімум до 2 липня.

19 березня 2018 року Балух, перебуваючи в СІЗО в Криму, оголосив голодування на знак протесту проти переслідування. Суд в анексованого Криму засудив його до п'яти років позбавлення волі за сукупністю двох справ: за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і побитті начальника ІТТ. Балух і його захист звинувачення відкидають, оскільки вважають справжньою причиною переслідування його проукраїнську позицію.

У вересні Балух викликав нотаріуса, щоб скласти заповіт. У жовтні суд Криму "пом'якшив" вирок активістові і скоротив йому термін ув'язнення на один місяць.

Балух припинив голодування 9 жовтня під час етапування в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram