ГоловнаСуспільствоЖиття

Ремонт київського Шулявського моста може затягнутися

Фонд держмайна гальмує знесення п'ятого цеху «Більшовика», де мають побудувати з'їзд.

Ремонт київського Шулявського моста може затягнутися
Фото: пресс-служба КГГА

Ремонт столичного Шулявського мосту може затягнутися через гальмування знесення п'ятого цеху заводу «Більшовик», де заплановано побудувати з'їзд з нового моста. Про це повідомив пресцентр КМДА з посиланням на слова мера Києва Віталія Кличка.

«Підрядник обіцяє відкрити рух транспорту по новому мосту вже до кінця цього року. Але у нас є ускладнення. Потрібно знести п'ятий цех заводу «Більшовик», на місці якого має бути один із з'їздів. Цей цех не працює зараз. Там продають секонд-хенд. Але Фонд держмайна гальмує процес. У них різні відмовки, мовляв, це неможливо зробити», - заявив Віталій Кличко.

За словами мера, для такого рішення необхідна політична воля, оскільки мова йде про важливий об'єкт інфраструктури столиці.

«Будемо переходити до більш активних дій. Нам потрібно вкластися в терміни. Якщо міст побудують, а потім доведеться зносити цех, це зможе збільшити і кошторис робіт, і затягнути процес будівництва шляхопроводу», - додав Кличко.

Він також нагадав, що зараз на Шулявському мосту тривають активні роботи і вже зібрали перший прогін нового моста.

Мер зазначив, що на сьогодні в столиці 75 мостів у передаварійному стані.

Нагадаємо, наприкінці червня 2019 року від шляхопроводу біля станції метро "Осокорки" в Києві відвалилися шматки бетону. Вони впали на який проїжджав внизу автомобіль Renault Duster. В результаті автомобіля пошкоджений капот і передній бампер. Водій не постраждав.

Через це обвалу Віталій Кличко звільнив виконувача обов'язків директора комунального підприємства "Київавтошляхміст" Дмитра Котлубея.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram