ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківська прокуратура оголосила підозру двом ювенальним інспекторам через смерть 3-річної дівчинки

Інспектори не перевірили повідомлення про знущання над дитиною.

Харківська прокуратура оголосила підозру двом ювенальним інспекторам через смерть 3-річної дівчинки
Фото: argumentua.com

Прокуратура Харківської області оголосила підозру в службовій недбалості двом інспекторам ювенальної превенції одного з територіальних відділів поліції. Про це повідомила прес-служба відомства.

За даними прокуратури, службова недбалість двох інспекторів ювенальної превенції призвела до смерті трирічної дитини. Слідство встановило, що в районний відділ поліції неодноразово зверталася бабуся загиблої дівчинки із заявами про те, що батьки жорстоко ставляться до її онучки і б'ють її.

Розгляд одного зі звернень припинила 25-річна інспектор після формального пояснення від матері дитини. Доводів бабусі вона не перевірила.

Щоб з онуки перестали знущатися, бабуся забрала її від батьків і привезла до лікарні. Медики зафіксували в дитини численні забої та синці. За фактом завдання легких тілесних ушкоджень дівчинці в поліції почали кримінальне провадження. Слідчий двічі доручала ювенальному інспектору перевірити умови проживання дитини, допитати батьків. Однак доручень слідчого інспектор не виконав.

На звернення бабусі не реагував ще один підозрюваний - 21-річний ювенальний інспектор. Він поговорив телефоном з вітчимом дівчинки і провів кілька рейдів із соціальними службами. Однак жодного разу в будинку, де мешкала дитина, дверей перевіряльникам не відчинили.

У прокуратурі зазначають, що недбале ставлення правоохоронців до службових обов'язків призвело до того, що у вересні 2018 року дівчинка вчергове постраждала від побоїв і загинула.

Підозрювані співробітники поліції були відсторонені від посад і перебувають під домашнім арештом.

Мати дитини намагалася видати смерть дочки за нещасний випадок, але експертиза показала, що дівчинка померла від закритої черепно-мозкової травми.

Батьки загиблої зараз перебувають під вартою, їм загрожує довічне позбавлення волі за заподіянням смерті малолітній дитині.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram