ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

Двоє військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення.

За добу бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 25 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України на Донбасі. У реузльтате обстрілів загинули двоє військовослужбовців, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Зазначають, що 13 разів бойовики застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 і 82 мм, гранатомети різних систем, озброєння БМП, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

"У результаті ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, яке не суперечить Мінським домовленостям", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 15 разів обстріляли позиції ООС: п'ять разів поблизу Водяного - з гранатометів різних систем, озброєння БМП, снайперської і стрілецької зброї; тричі біля Авдіївки - з мінометів калібру 120 мм; біля Мар'їнки - з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем; тричі в районі Новоселівки Другої - з мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП і автоматичних гранатометів; околиці Лебединського - зі 120 мм міномета; поблизу Опитного - з великокаліберного кулемета; біля Пісків - з підствольного гранатомета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" українські позиції були обстріляні 10 разів: поблизу Новоолександрівки - з міномета калібру 120 мм; тричі неподалік Новолуганського - з мінометів калібру 120 і 82 мм, автоматичних гранатометів; у районі Зайцевого - з міномета калібру 82 мм і автоматичного гранатомета; двічі біля Луганського - з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; неподалік Новотошківського - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; околиці Кримського - з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; поруч із Новгородським - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

За даними української розвідки, 1 липня трьох бойовиків було знищені, ще п'ятьох - поранено.

Від початку доби бойовики двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил.

Нагадаємо, в понеділок вранці на Донбасі бойовики обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів ООС. У результаті прямого влучення протитанкової керованої ракети один військовослужбовець загинув на місці. Військового медика Ірину Шевченко госпіталізували в тяжкому стані, згодом вона померла в лікарні. Поранило ще одного військовослужбовця.

Президент Володимир Зеленський закликав ЄС і США відреагувати на загострення ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram