ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ прийняли на озброєння бронеавтомобіль "Барс-8"

У лютому бронемашина завершила дворічні держвипробування.

ЗСУ прийняли на озброєння бронеавтомобіль "Барс-8"
Бронеавтомобиль "Барс-8"
Фото: wikipedia.org

Багатоцільовий тактичний броньований автомобіль підвищеної прохідності "Барс-8", розроблений компанією "Богдан Моторс", прийнято на озброєння Збройних Сил України.

Про це повідомив прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після завершення дворічного циклу державних випробувань у лютому цього року перед Днем Конституції з'явився очікуваний наказ Міноборони про прийняття бронеавтомобіля на озброєння", - розповів він.

"Барс-8" став другою ББМ в Україні після бронеавтомобіля "Козак-2" виробництва НВО "Практика", яка пройшла держвипробування.

Красуля нагадав, що розробка нового бронеавтомобіля для ЗСУ почалася 2015 року. Програма передбачала створення декількох напрямків розвитку сучасного бронеавтомобіля. У результаті інженерних досліджень були створені перші прототипи бронеавтомобілів "Барс-6" і "Барс-8", але протягом випробувань і конструкторських пошуків у лінійці ББМ "Богдан Моторс" залишився тільки "Барс-8".

"Барс-8" має шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4 з 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 і системи забезпечення життєдіяльності екіпажу.

Також передбачено встановлення систем пуску димових гранат, засобів зв'язку і навігації, приладів нічного і денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколочної підкладки корпусу, автономної кліматичної системи.

Нагадаємо, раніше, 13 червня, Україна завершила держвипробування ракет "Вільха-Р".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram