ГоловнаСуспільствоЖиття

У 66 територіальних громадах проходять перші вибори

Голосування відбудеться в 19 областях.

У неділю, 30 червня, в 66 територіальних громадах проходять вибори депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних і міських голів. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, глава Мінрегіонрозвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Фото: Геннадій Зубко acebook

Перші такі вибори відбудуться в 7 міських, 14 селищних та 45 сільських ОТГ: у Вінницькій області - в 5 ОТГ; у Волинській - в 1 ОТГ; в Житомирській області - в 2 ОТГ, в Запорізькій - в 4 ОТГ; в Івано-Франківській області - в 1 ОТГ; в Київській області - в 5 ОТГ; в Кіровоградській - в 1 ОТГ; в Луганській області - в 8 ОТГ; в Миколаївській області - в 12 ОТГ; в Одеській - в 4 ОТГ; в Полтавській - в 1 ОТГ; в Рівненській області - в 3 ОТГ; в Сумській області - в 4 ОТГ; в Харківській області - в 1 ОТГ; в Херсонській області - в 2 ОТГ; в Хмельницькій області - в 1 ОТГ; в Черкаській області - в 3 ОТГ; в Чернівецькій області - в 2 ОТГ, в Чернігівській області - в 6 ОТГ.

Частина з цих громад повинна була проводити вибори 23 грудня 2018 року, але через воєнний стан тоді місцеві вибори провели не у всіх регіонах.

Також 30 червня проходять додаткові вибори депутатів 30 сільських, селищних рад (14 сільських, 16 селищних рад), які приєднуються до ОТГ - у Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях.

Нагадаємо, що об'єднання громад в Україні завершиться наступного року. Передбачається, що чергові місцеві вибори в 2020 році відбудуться на новій територіальній основі, за умови покриття всієї території України об'єднаними територіальними громадами.

Для цього в 2019 році всі області повинні сформувати перспективні плани ОТГ, за якими буде завершуватися об'єднання.

У 2020 році буде прийнято адміністративне рішення про об'єднання громад, які не захочуть об'єднатися добровільно.

Зараз в Україні налічується майже 900 громад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram