ГоловнаСуспільствоЖиття

Політв'язень Балух оголосив голодування

У СІЗО Криму Балух голодував понад півроку.

Український політв'язень Володимир Балух вдруге оголосив голодування. Про це розповів його адвокат Данило Берман в інтерв'ю "Новой газете".

Балух написав листа, де підтверджує, що починає голодування. Його вимоги - викликати консула, повернути псалтир, теплу білизну і светр.

"Ну і тепер найголовніше. 25 червня, коли я прийшов до Володимира Григоровича, він уже знав, що до нього безуспішно намагався пробитися консул його країни. До цього Балух двічі подавав заяву, що якщо до нього не допустять консула України, то він оголосить голодування. Оскільки адміністрація всі ці заяви проігнорувала, Володимир Григорович повідомив мені, що з вечора 25 числа починає голодування", - сказав він.

"На сьогодні оголошення голодування і розголос, що відбувається з ним у цій колонії - це вимушена і, можливо, єдина міра, останній спосіб домогтися припинення порушення прав Балуха", - додав адвокат.

Нагадаємо, Балух, який відбуває покарання в колонії Тверської області Росії, буде у штрафному ізоляторі мінімум до 2 липня.

19 березня 2018 року Балух, перебуваючи в СІЗО в Криму, оголосив голодування на знак протесту проти переслідування. Суд в анексованого Криму засудив його до п'яти років позбавлення волі за сукупністю двох справ: за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і в побитті начальника ІТТ. Балух і його захист звинувачення відкидають, оскільки вважають справжньою причиною переслідування його проукраїнську позицію.

У вересні Балух викликав нотаріуса, щоб скласти заповіт. У жовтні суд Криму "пом'якшив" вирок активістові і скоротив йому термін ув'язнення на один місяць.

Балух припинив голодування 9 жовтня під час етапування в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram