ГоловнаСуспільствоЖиття

Екстрадованого до Росії Тумгоєва засудили до 18 років колонії суворого режиму

Україна видала його РФ минулого року.

Екстрадованого до Росії Тумгоєва засудили до 18 років колонії суворого режиму
Фото: goodvin.info

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив уродженця Владикавказа Тимура Тумгоєва до 18 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі. Торік він був екстрадований до РФ з України.

Про це повідомляє "Кавказский узел".

Зазначається, що суд визнав Тумгоєва винним за ст. 205.3 (проходження навчання з метою терористичної діяльності), ч. 2 ст. 208 (участь в незаконному збройному формуванні на території іншої держави) і ч. 2 ст. 205.5 (участь у діяльності терористичної організації) КК РФ. Прокурор зажадав для нього 19 років колонії.

Захист, своєю чергою, заявив, що провина Тумгоєва не доведена, і попросив його виправдати. Сам підсудний в останньому слові назвав звинувачення несправедливим, але висловив готовність вирушити в колонію "з волі Аллаха".

За версією слідства, Тумгоєв у жовтні 2014 року виїхав до Грузії, потім до Туреччини, а звідти до Сирії, де приєднався до бойовиків угруповання "Джейш аль-Мухаджирін валь-Ансар", яке в Росії вважають частиною "Ісламської держави". Сам Тумгоєв визнає тільки факт свого перебування в Туреччині.

Нагадаємо, Тумгоєв був затриманий в Харкові в червні 2016 року, а у вересні 2018 року його видали Росії за запитом ФСБ. Генпрокурор Юрій Луценко обіцяв перевірити законність дій співробітників ГПУ під час видачі Тумгоєва РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram