ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві вісім пляжів отримали "Блакитний прапор"

Серед них сім муніципальних пляжів.

Цього року вісім столичних пляжів отримали екологічні сертифікати - міжнародну нагороду «Блакитний прапор». Про це повідомляє прес-центр КМДА.

Фото: kyivcity.gov.ua

Серед них сім муніципальних пляжів: «Веселка», «Венеція», «Галерний», «Молодіжний», «Дитячий», «Золотий» і «Пуща-Водиця». Усього для киян і гостей столиці працює 14 муніципальних пляжів і 18 зон відпочинку.

Фото: kyivcity.gov.ua

«Дуже важливо, що цього року сім муніципальних пляжів отримали міжнародну нагороду якості «Блакитний прапор». Це означає, що пляж відповідає міжнародним критеріям і вимогам до якості води, комфорту і безпеки на пляжі, екологічного менеджменту, рівня сервісу. Загалом, щоб отримати прапор, пляж повинен відповідати 32 критеріям», - підкреслив заступник мера Петро Пантелєєв під час підняття блакитного прапора на пляжі «Пуща-Водиця».

Фото: kyivcity.gov.ua

Також він наполягає, що купатися треба тільки на тих пляжах, які є в переліку рекомендованих пляжів і зон відпочинку. Там є рятувальні пости і стежать за безпекою людей.

Фото: kyivcity.gov.ua

КМДА підкреслює, що за останні три роки відремонтовано чотири пляжі: «Веселку», «Венецію», «Молодіжний», «Пущу-Водицю», а цього року також планують завершити капремонт іще трьох: «Троєщини», «Чорторию» і «Галерного».

Фото: kyivcity.gov.ua

Повний список рекомендованих пляжів і зон відпочинку можна подивитися на сайті КМДА.

Нагадаємо, в Києві уздовж Русанівської протоки до кінця 2020 року планують завершити будівництво зони відпочинку.

Замовником робіт визначено підприємство "Плесо", яке буде займатися вихідними даними для проектування і визначатиме будівельну організацію для виконання робіт. Крім того, підприємство буде відповідати за гарантійний термін експлуатації об'єкта, який повинен бути не меншим за 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram