ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики знову обстріляли будинки мирних жителів Авдіївки

У результаті обстрілу пошкоджено два житлові будинки на вул. Лісовій.

Сьогодні близько п'ятої ранку бойовики знову відкрили вогонь по мирному населенню й обстріляли житлові будинки в Авдіївці Донецької області. Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил на фейсбуці.

Фото: Joint Forces OperationFB

Під час обстрілу бойовики РФ застосували міномети калібру 120 мм, у результаті чого пошкоджено два будинки на вул. Лісовій. Зокрема: дах, вікна і стіни. За попередньою інформацією, вогонь відкрили в напрямку Мінерального.

Фото: Joint Forces OperationFB

Зараз на місці події працює група спостереження "Авдіївка" СЦКК.

Фото: Joint Forces OperationFB

"Наголошуємо, що збройні формування РФ продовжують безвідповідально знищувати житлові будинки мирного населення, інфраструктуру, порушуючи всі норми міжнародного гуманітарного права", - йдеться в повідомленні.

Фото: Joint Forces OperationFB

Фото: Joint Forces OperationFB

Фото: Joint Forces OperationFB

Нагадаємо, сьогодні, 26 червня, в районі Станиці Луганської почалося розведення сил, яке триватиме до 28 червня.

Ще восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - біля Петровського, Золотого і Станиці Луганської. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

Відведення тоді відбувся лише в районах перших двох населених пунктів: біля Золотого - 1 жовтня 2016 року, а біля Петровського - 7 жовтня 2016 року. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, пославшись на обстріли. Після цього відведення сил на цій ділянці постійно зривалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram