ГоловнаСуспільствоПодії

На стрільбах на полігоні МВС у Дніпропетровській області поранили підлітка

Подію розслідує Держбюро розслідувань.

На стрільбах на полігоні МВС у Дніпропетровській області поранили підлітка
Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань почало розслідувати поранення 15-річного підлітка під час навчально-тренувальних стрільб курсантів Дніпропетровського університету внутрішніх справ.

Про це повідомляють на сайті ДБР.

"Слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Полтава, розслідують обставини поранення 15-річного хлопця біля навчально-тренувального полігону в с. Партизанське Дніпропетровської області. За попередньою інформацією, 24 червня близько 11:00 під час навчально-тренувальних стрільб з автоматичної зброї курсантів 1-го курсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ хлопець 2004 року народження отримав вогнепальне поранення в ділянку правого стегна", - йдеться в повідомленні.

Отримавши цю інформацію, співробітники ДБР виїхали на місце події. Зараз триває комплекс невідкладних слідчих дій, а також з'ясовують, за яких обставин потерпілий опинився на лінії вогню.

Підлітка прооперували в обласній дитячій лікарні, йому видалили кулю з правого стегна. Кістки не пошкоджені, загрози життю немає.

Фото: dbr.gov.ua

"Досудове розслідування розпочато за фактом недбалості посадових осіб Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ під час організації проведення навчально-тренувальних стрільб (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу). Винним загрожує покарання у вигляді обмеження волі на термін до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в липні минулого року на Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять з бойової підготовки загинули четверо військовослужбовців і восьмеро бійців отримали поранення.

У липні 2017 року Кривому Розі журналіст інтернет-видання "Перший Криворізький" отримав вогнепальне поранення під час військових навчань біля будівлі Саксаганської районної ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram