ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти повалили паркан на незаконному будівництві в Протасовому Яру

Днями забудовник відновив зрізування дерев в урочищі.

В урочищі Протасів Яр у Києві, де днями забудовник відновив підготовчі роботи, відбулася акція протесту, в якій взяли участь близько двохсот осіб.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця події.

Під час акції люди повалили обидва паркани на будмайданчику, пошипували залишки дерев, які забудовник не встиг знищити, і перекрили рух вулицею Протасів Яр, пропускаючи громадський транспорт та аварійні служби.

На місці події присутня поліція, проте вона не втручалася в перебіг акції.

18 червня повідомлялося, що у Протасовому Яру забудовник відновив зрізування дерев. Активістам вдалося пройти на територію забудови і зафіксувати факт вирубки дерев. Водночас люди, які рубали ліс, не змогли пояснити, хто їх найняв і які причини зрізування здорових дерев. Активісти викликали на місце оперативно-слідчу групу, після чого працівники з пилами зникли з місця вирубки. Молоді люди спортивної зовнішності, які виступають на боці забудовника, влаштували бійку з активістами.

Нагадаємо, конфлікт між місцевою громадою і забудовником "Дайтона груп" почався на початку травня з бійки, оскільки про будівництво жителі дізналися вже тоді, коли на ділянці зелених насаджень "виріс" бетонний паркан. Тоді найняті забудовником молодики закидали мітингувальників камінням, а ті намагалися силою знести незаконну огорожу. 3 травня КМДА рекомендувала забудовнику зупинити всі дії до перевірки законності будівництва. 4 травня сталася чергова бійка. 10 травня ДАБІ винесла припис про призупинення всіх робіт до перевірки законності будівництва. 14 травня частково знесли паркан навколо будівельного майданчика. Однак, як з'ясувалося, забудовник оскаржив рішення в суді.

Ініціативна група вважає, що будівництво не могло бути законним, оскільки ділянка розташована в межах зони охоронюваного ландшафту, де будівництво, яке загрожує шкодою для цього ландшафту, заборонене, а будівництво нових житлових районів обмежене. Також активісти вважають, що видані забудовнику дозволи видані незаконним шляхом, і збираються далі захищати свої права. Детальніше про це читайте в тексті "Війна за Протасів. Кияни вийшли на захист Яру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram