ГоловнаСуспільствоЖиття

Організатори Маршу рівності заявили про 8 тис. учасників, поліція - про 3 тис. (оновлено)

У "КиївПрайд" вперше організовано взяли участь понад 30 військових.

Організатори Маршу рівності заявили про 8 тис. учасників, поліція - про 3 тис. (оновлено)
Фото: Макс Требухов

У Марші рівності на захист прав ЛГБТ-спільноти в неділю, 23 червня, в Києві, згідно з даними організаторів, взяли участь понад вісім тисяч чоловік.

Учасник заходу доброволець батальйону "Донбас" Віктор Пилипенко розповів, що в "КиївПрайд" вперше організовано взяли участь понад 30 військових, передає Громадське.

Він також зазначив, що представники ЛГБТ-спільноти в армії страждають від великої кількості гомофобів.

"Саме через гомофобів, зокрема гомофобних командирів, ці люди не можуть заявити про себе. Це дуже прикро, адже вони воюють за свободу людей, за наші права в тому числі", - додав військовий.

На акції також були присутні депутат Європарламенту Ребекка Хармс, представники громадської організації Human Rights Watch і місії ООН в Україні.

Оновлення 12:30. У поліції повідомили, що в Марші рівності взяли участь близько трьох тисяч учасників, передає РБК-Україна. 

Глава Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що затриманих під час акції в Києві не було.

"За кілька днів до маршу проводилися превентивні заходи. В їх рамках були затримані люди, але не під час самих масових заходів", - сказав Князєв.

Він також повідомив, що з заявами про напади в правоохоронні органи поки не зверталися.

Нагадаємо, в неділю в Києві пройшов Марш рівності на захист прав ЛГБТ-спільноти. Через кілька хвилин після початку заходу колону учасників атакували противники Маршу. Двох нападників затримала поліція. Також в ніч на неділю правоохоронці затримали дев'ятьох осіб, які готували провокації щодо ходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram