ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відправив під домашній арешт учасника банди "Кримське козацьке військо", який допомагав окупувати Крим

Уродженця Херсонської області було нагороджено медалями окупантів.

Суд відправив під домашній арешт учасника банди "Кримське козацьке військо", який допомагав окупувати Крим
Фото: mvs.gov.ua

Слідчі поліції АР Крим повідомили про підозру учасника незаконного формування "Кримське козацьке військо", який сприяв окупації півострова Росією.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Поліцейські встановили, що 55-річний уродженець Херсонської області з лютого по квітень 2014-го організовував і брав активну участь у проведенні незаконних зборів і мітингів на території Роздольненського району Криму. Ці заходи проводили на підтримку незаконної окупації півострова Росією.

"Реалізуючи свій злочинний умисел, зловмисник за наказом отамана Роздольненської філії громадського об'єднання "Кримське республіканське відділення Всеросійської громадської організації "Союз козаків" Кримське козацьке військо" разом з іншими особами здійснював охорону проведення незаконних мітингів і зібрань. За все це зрадника нагородила окупаційна влада АР Крим медалями "За захист Криму" і "За повернення Криму", - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Окрім громадянства України, затриманий також має громадянство РФ.

За клопотанням поліції Херсонський міський суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з використанням електронного засобу контролю.

Нагадаємо, в травні Голосіївський районний суд Києва продовжив арешт колишньому голові Апеляційного суду Криму Валерію Чернобуку, підозрюваному в державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram