ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінветеранів ініціювало введення у військових госпіталях посади гінеколога-акушера

Мінветеранів ініціювало введення у військових госпіталях посади гінеколога-акушера
Ирина Фриз
Фото: Укринформ

Міністерство у справах ветеранів внесе до статуту Збройних Сил України законодавчу пропозицію про зміни, згідно з якими обов'язковою у військових госпіталях стане посада акушера-гінеколога.

Про це заявила міністр у справах ветеранів Ірина Фриз на зустрічі з представницями організації "Жіночий ветеранський рух", повідомляють на сайті міністерства.

На зустрічі також обговорювали створення системи психосоціальної реабілітації та медичної допомоги жінкам-військовим і жінкам-ветеранам. В обговоренні взяли участь заступниця міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк і керівниця міжнародного благодійного фонду "Українська фундація громадського здоров'я" Галина Скіпальська.

"Одним з пріоритетів є надання якісних акушерських і гінекологічних послуг жінкам-військовим, які перебувають на передовій" - заявила Фриз.

Скіпальська, зі свого боку, зазначила, що Українська фундація громадського здоров'я разом з Фондом народонаселення ООН відкрила два центри психосоціальної адаптації і дев'ять притулків для допомоги жінкам. На цей момент, за її словами, в Україні працюють 49 мобільних бригад у 14 областях.

Також на зустрічі обговорювали проблему необізнаності про наявність центрів психосоціальної адаптації в тому чи іншому місті і регіоні.

"Тому ми повинні об'єднати зусилля для проведення інформаційних заходів, які будуть спрямовані на поширення відомостей про медичні і психосоціальні послуги для ветеранів, а також про центри, в яких ветерани можуть отримати допомогу", - підкреслила Фриз.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів створив Міністерство у справах ветеранів 28 листопада минулого року замість Держслужби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram