ГоловнаСуспільствоЖиття

Батько Катерини Гандзюк просить Зеленського про зустріч без журналістів

Віктор Гандзюк просить президента зустрітися з активістами руху "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Батько Катерини Гандзюк просить Зеленського про зустріч без журналістів
Фото: facebook/Стас Козлюк

Віктор Гандзюк, батько вбитої активістки Катерини Гандзюк, попросив президента України Володимира Зеленського про конфіденційну зустріч із ним і з активістами руху "Хто замовив Катю Гандзюк?». Про це він повідомив у відкритому листі до Зеленського на своїй сторінці у фейсбуці.

"Я хочу зустрітися з президентом разом з тими, хто весь час не дає забути про вбивство Каті. Не для піару. Нам потрібна зустріч без камер і журналістів. У нас є дуже важлива розмова і в нас лише одна мета - покарати винних у вбивстві", - написав Гандзюк.

"В поліції ніхто не покараний. Навпаки, генеральські зірки на погонах. На забаганку прокурорів безпідставно змінено статті звинувачення, бо прокурорам так простіше, вигідніше. Виконавці отримали смішні вироки, як за крадіжку велосипеда. Організатор за кордоном, та ще не в міжнародному розшуку. Замовники на волі, один керує областю, інші, кажуть, збираються в парламент. Що далі?" - написав Гандзюк.

Він також зазначив, що для завершення справи "не вистачає політичної волі, всі чекають на думку президента".

Нагадаємо, раніше в різних містах України та за кордоном пройшла акція з вимогою притягнути до відповідальності всіх винних у смерті активістки.

Катерина Гандзюк померла в лікарні в листопаді 2018 року після трьох місяців лікування від хімічних опіків. Активістку облили кислотою біля її будинку в Херсоні.

6 червня 2019 року суд виніс вироки виконавцям убивства Гандзюк - вони отримали від 3 до 6,5 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram