ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція встановила особи кількох нападників на харківського телеоператора

Вадим Макарюк у тяжкому стані перебуває в лікарні.

Поліція встановила особи кількох нападників на харківського телеоператора
Фото: facebook.com/barabashovo/

Поліція встановила особи кількох людей, які напали на оператора харківської служби новин "Вести" Вадима Макарюка увечері 7 червня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Особи кількох нападників встановлено. Слідство збирає доказову базу для обґрунтованого вручення їм підозри", - розповіли у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Співрозмовник агентства також зазначив, що, з огляду на стан здоров'я Макарюка, поспілкуватися з ним самим слідчі поки що не змогли, тому статусу потерпілого в нього немає.

"Офіційний статус потерпілого у цій справі у цивільної дружини Макарюка. Самого Макарюка поки що ні допитати, ні визнати потерпілим слідство не може - з ним не дозволяють спілкуватися лікарі", - сказали у відділі комунікацій.

У справі допитано понад 100 осіб, призначено 8 експертиз.

Нагадаємо, увечері 7 липня на території ТЦ "Барабашово" сталася бійка між підприємцями, ветеранами АТО і представниками "Нацкорпусу". По медичну допомогу звернулися 9 осіб, телеоператора Вадима Макарюка госпіталізували у тяжкому стані, він досі не отямився.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч.2 ст. 345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста), ч.1. ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст.187 (розбій).

12 червня чоловіка, підозрюваного в побитті оператора на ринку "Барабашово", суд відправив під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram