ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР порушило справу на патрульних поліцейських через відео в соцмережах

У фейсбуці опублікували затримання жінки, яка знімала конфлікт патрульних і водія.

ДБР порушило справу на патрульних поліцейських через відео в соцмережах
Фото: Макс Требухов

Слідчі Держбюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень працівниками поліції 18 червня 2019 біля Бессарабського ринку в Києві. Досудове розслідування розпочато на підставі відео, опублікованих у соціальних мережах, повідомляє прес-служба відомства.

На опублікованому відео співробітники поліції із застосуванням сили затримують жінку і чоловіка, надягаючи на них наручники.

"Згідно з повідомленням в соціальних мережах, неповнолітня дитина затриманих через інцидент була змушена провести кілька годин в закритому автомобілі", - сказано в повідомленні.

Кримінальне провадження розслідується за ознаками кримінального злочину за ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

Нагадаємо, вчора вдень в Києві на вулиці Басейній патрульні помітили порушення з боку водія - він припаркувався в недозволеному місці. Правоохоронці зупинились і стали розмовляти з водієм. Незабаром поруч зупинився ще один автомобіль, водій якого почав знімати конфлікт порушника і патрульних на телефон. Між правоохоронцями та сімейною парою стався конфлікт, обидві сторони поводилися дуже агресивно. Сцена закінчилася затриманням подружжя, чи був оштрафований водій, який порушив правила паркування, не повідомляється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram