ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримського активіста Бекірова перевезли із СІЗО до лікарні (оновлено)

Дочка політв'язня намагається з'ясувати додаткову інформацію.

Кримського активіста Бекірова перевезли із СІЗО до лікарні (оновлено)
Эдем Бекиров
Фото: UATV

Кримського активіста Едема Бекірова вивезли із СІЗО Сімферополя до кардіологічного відділення лікарні. Про це повідомила його дочка Елеонора Бекірова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вона написала, що наразі не знає подробиць.

Оновлення. Політв'язня Бекірова вивозили із СІЗО в 6-ту міську лікарню Сімферополя для медобстеження, яке тривало 30 хвилин. Про це повідомив адвокат Бекірова Іслям Веліляєв, пише "Крим.Реалії".

"Зробили кардіограму, протримали 30 хвилин у кардіологічному відділенні 6-ї міськлікарні Сімферополя і відвезли назад у медсанчастину СІЗО", - розповів адвокат. На думку Веліляєва, адміністрація слідчого ізолятора так відреагувала на рішення Європейського суду з прав людини від 11 червня, яке зобов'язує російську владу терміново помістити Бекірова в лікарню.

"Швидше за все, це була консультація лікарів, за підсумками якої буде висновок, що він здоровий як бик і може надалі утримуватися під вартою в медсанчастині СІЗО. Швидше за все, їм потрібний формальний медичний висновок для відповіді в ЄСПЛ", - вважає адвокат.

Веліляєв також додав, що інший адвокат Бекірова Олексій Ладін має намір 20 червня відвідати його в СІЗО.

Нагадаємо, раніше омбудсмен Людмила Денісова повідомляла про прогресування у Бекірова діабету. 12 червня Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію терміново помістити до лікарні кримськотатарського активіста Едема Бекірова. ЄСПЛ вирішив, що через погіршення стану здоров'я Бекірова Росія повинна помістити його до лікарні не тюремного типу.

57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали під час в'їзду в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня 2018 року. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці за підозрою в зберіганні боєприпасів і зброї. 7 червня Київський райсуд Сімферополя в окупованому Криму продовжив арешт Бекірова до 12 серпня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram