ГоловнаСуспільствоЖиття

У Протасовому Яру забудовник відновив зрізання дерев (оновлено)

Активісти заблокували проведення робіт, важка техніка на цей момент поїхала.

Фото: Макс Требухов

В урочищі Протасів Яр у Києві забудовник відновив підготовчі роботи: на місці майбутнього будівництва спиляли кілька дерев. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Забудовник, порушивши припис ДАБІ, пригнав важку будівельну техніку і почав зрізати дерева, представники ініціативної групи заблокували проведення робіт", - сказано в повідомленні.

Охоронці забудовника перекрили доступ до техніки і готують місце для встановлення будівельного паркану.

Нагадаємо, на початку травня комісія Київської міської держадміністрації розглянула питання про будівництво в Протасовому Яру і рекомендувала забудовнику утриматися від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення.

Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов

Оновлення. Активістам вдалося пройти на територію забудови і зафіксувати факт вирубування дерев. При цьому люди, котрі рубали ліс, не змогли пояснити, хто їх найняв і які причини зрізання здорових дерев.

Активісти викликали на місце оперативно-слідчу групу, після чого робітники з пилками зникли. Молоді люди спортивної зовнішності, які виступають на стороні забудовника, влаштували з активістами бійку. Інформації про постраждалих на цей момент немає.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram