ГоловнаСуспільствоЖиття

Бердянський зоопарк передав у заповідник ПАР п'ятьох левенят

Тваринам по 1,5 року, вони очікують оформлення спеціальних документів.

Міжнародні волонтери відправили в Південну Африку п'ятьох левенят із Бердянського зоопарку для відновлення популяції хижаків. Про це повідомляє "Укрінформ".

Фото: Укрінформ

"Сьогодні від нас у Південну Африку їдуть 5 дітей: чотири дівчинки і один хлопчик. Це вже сформований прайд з двох сімей. Вони будуть жити в Південній Африці. Сподіваємося, що столичні чиновники зроблять їм документи швидко", - розповів директор бердянського "Сафарі-парку" Ігор Кальченко.

Усього бердянський зоопарк віддає в ПАР 11 тварин: п'ятьох зараз і ще 6 левів - через деякий час. Для левенят вже побудовано вольєри, вони житимуть у спеціальному реабілітаційному центрі площею близько 2 га.

Спочатку леви вирушать у Самбір, де пробудуть 3-4 місяці, залежно від того, як швидко зроблять спеціальні документи. Потім хижаки вирушать у Йоганнесбург, а звідти - до місця постійного проживання.

Зазначають, що тварини (Хіч, Белла, Красуня, Буба і Руда) народилися 1,5 року тому.

Фото: Укрінформ

Торік волонтери відправили в Південну Африку чотирьох левів. Так вони допомагають відновити популяцію хижаків, тому що через браконьєрів і різні епідемії леви опинилися на межі вимирання.

Фото: Укрінформ
Фото: Укринформ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram