ГоловнаСуспільствоПодії

На дачі в мешканця Херсонської області виявили понад сім кілограмів тротилу

Власником будинку виявився чоловік, раніше судимий за крадіжки, незаконні заволодіння автотранспортом та наркозлочини. 

На дачі в мешканця Херсонської області виявили понад сім кілограмів тротилу
Фото: npu.gov.ua

Під час санкціонованого обшуку на дачі в 43-річного мешканця Іванівського району Херсонської області правоохоронці виявили схованку зі зброєю та боєприпасами. Про це повідомляє прес-центр Національної поліції.

Нині чоловік перебуває в СІЗО за вчинення серії крадіжок.

Під час обшуків у підвалі дачного будинку, у картонній коробці поліцейські знайшли понад 200 патронів до пістолета і автомата, дві гранати РГД-5, три запали до них, 19 тротилових шашок вагою по 400 г і 10 запалів до них, а також пістолет.

Власником будинку виявився чоловік, раніше судимий за крадіжки, незаконні заволодіння автотранспортом та наркозлочини. Він сказав, що зброю знайшов.

Усю вилучену зброю та боєприпаси скеровано на експертизу, правоохоронці встановлюють її походження та мету зберігання, а також опрацьовують зв'язки затриманого.

За цією справою порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, 13 червня на Лисій горі в Києві правоохоронці виявили схованку з двома пакетами боєприпасів, серед яких 5 тротилових шашок, 8 капсуль-детонаторів і 16 патронів 9 калібру, 8 корпусів гранат, 10 запалів до різних гранат, 100 г пластиду і протипіхотну міну.

Хто створив цей тайник і сховав там зброю - правоохоронці ще встановлюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram