ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура підозрює директорів двох компаній у привласненні $14 млн "Укртрансгазу"

Вони склали фіктивні документи про постачання товарів і послуг, яких насправді не було.

Прокуратура підозрює директорів двох компаній у привласненні $14 млн "Укртрансгазу"
Фото: utg.ua

Прокуратура Київської області підозрює директорів двох компаній у привласненні понад $14 млн, що належать оператору газотранспортної системи компанії "Укртрансгаз". Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури.

Прокуратура Київської області повідомила про підозру двом директорам товариств у привласненні коштів "Укртрансгазу" та його дочірніх підприємств в особливо великих розмірах за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Досудове розслідування встановило, що впродовж 2012 року директори двох товариств уклали низку договорів на закупівлю товарів і послуг за держкошти на суму майже 400 млн гривень для потреб "Укртрансгазу" і його дочірніх підприємств.

Директори склали фіктивні документи про постачання товарів і послуг, яких насправді не було, з метою заволодіти державними коштами.

"Зокрема, товари, які повинні постачатися на територію України, взагалі не імпортувалися, зовнішньоекономічних договорів на їх закупівлю не укладали. У цей час вживають заходів для розшуку керівників зазначених підприємств для вручення їм підозр за ч. 5 ст. 191 КК України та вирішення питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, прокуратура продовжує досудове слідство з метою перевірки на причетність до скоєння цього злочину посадових осіб "Укртрансгазу" і його дочірніх підприємств.

Нагадаємо, в 2018 році прибуток "Нафтогазу", дочірнім підприємством якого є "Укртрансгаз", скоротився майже удвічі. У першому півріччі 2018 року чистий прибуток підприємства зменшився порівняно з аналогічним періодом 2017 року на 60,3%, тобто з 27,7 до 11 млрд грн.

Прибуток "Нафтогазу" зменшився через зростання збитків дочірнього підприємства - "Укртрансгазу" - з 1,6 до 18,3 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram