ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області залишаються підтопленими 59 будинків

Для відкачування води було залучено 70 осіб і 17 одиниць спецтехніки.

У Херсонській області залишаються підтопленими 59 будинків
Фото: dsns.gov.ua

Станом на 14 червня в результаті інтенсивних дощів у Херсонській області в селищі Нова Маячка підтопленими залишаються 59 житлових будинків, 240 домогосподарств, 126 приватних сільгоспугідь. Про це повідомляють в оперативному зведенні ДСНС.

Загалом по області рівень води піднявся на 0,2-0,5 м.

Для відкачування води було залучено 70 осіб і 17 одиниць спецтехніки, з них 10 осіб місцевого населення. Протягом доби рятувальники відкачали 12 тис. м3 води.

Зазначають, що станом на 13 червня в Новій Маячці підтопленими було 69 житлових будинків, 252 домогосподарства і 126 приватних сільгоспугідь.

На цей момент для відведення відкачаної води рятувальники прокладають додатковий металевий трубопровід діаметром 150 мм на 3,5 км поза межі населеного пункту.

Нагадаємо, 4-5 червня через сильну зливу в Бучацькому і Монастириському районах Тернопільської області було підтоплено 24 будинки на території 14 домогосподарств і 22 га приватних сільгоспугідь у трьох населених пунктах - селах.

Протягом цих днів було здійснено три оперативні виїзди; відкачано 605 кубометрів води з підтоплених територій, домогосподарств і підвальних приміщень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram