ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський ушанував пам'ять 49 військових, загиблих у збитому під Луганськом Іл-76

Церемонія пройшла в залі пам'яті ЗСУ на території Міноборони.

Президент Володимир Зеленський приїхав на церемонію вшанування пам'яті військових, які загинули у збитому Іл-76 під Луганськом. Церемонія відбулася на території Міністерства оборони в залі пам'яті ЗСУ.

Фото: скріншот відео ТСН

Під час церемонії Зеленський поклав квіти до Дзвона пам'яті разом з міністром оборони Степаном Полтораком і головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу збили Іл-76МД. Він загорівся й упав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу. Ніхто не вижив.

Згідно з висновком комісійної комплексної військово-тактичної криміналістичної експертизи, вжити заходів для придушення протиповітряної оборони терористів і забезпечити безпеку перельоту Іл-76 у контрольований бойовиками Луганськ 14 червня 2014 року зобов'язаний був безпосередньо начальник штабу АТО Віктор Назаров.

Військова прокуратура звинуватила генерала Назарова в службовій недбалості. Навесні 2017 року Назарова визнали винним і засудили до 7 років позбавлення волі. Компенсації загиблим військовим зобов'язали виплатити Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram