ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура назвала причину загибелі двох шахтарів у Донецькій області

Гірники порушили правила безпеки, в результаті чого отримали смертельні травми.

Прокуратура назвала причину загибелі двох шахтарів у Донецькій області
Фото: www.dtek.com

Причиною загибелі двох гірників на території приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління Покровське" стали отримані гірниками травми в результаті порушення правил безпеки. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Встановлено, що 12 червня, приблизно о 14:20, під час доставки матеріалів для демонтажу механізованого комплексу лави один з елементів секції механізованого кріплення притиснув до стіни 36-річного гірника, який саме контролював цей процес. Отримавши відкриту рану правої пахової ділянки з пошкодженням нервового судинного пучка, відкритий перелом кісток тазу, потерпілий помер на місці.

Того ж дня, приблизно о 20:30, 41-річний гірник, виконуючи підземні роботи з обслуговування конвеєра на 12-му південному конвеєрному штреку, потрапив під конвеєрну дробарку. Отримані чоловіком численні травми також виявилися смертельними.

За вказаними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Зараз проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин трагічної загибелі шахтарів. Досудове розслідування триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram