ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада Європи позитивно відгукнулася про результати судової реформи

Результати судової реформи показують "позитивну тенденцію підвищення професіоналізму, ефективності та якості правосуддя, а також зменшення корупції".

Рада Європи позитивно відгукнулася про результати судової реформи
Фото: argument.ua

Рада Європи провела експертну оцінку судової реформи в Україні за період з 2014 по 2018 рік і перевірила відповідність реформи європейським стандартам і рекомендаціям.

Як повідомляють у звіті, опублікованому на сайті РЄ, "приголомшливі зусилля в ухваленні законодавчих змін варті високої оцінки. На законодавчому рівні, і значною мірою також на інституціональному рівні, цілі, викладені в Стратегії (судової реформи), були досягнуті".

Експерти відзначили високу ефективність упровадження реформи "порівняно з іншими великими реформами у сфері правосуддя і з люстраційними процедурами".

На думку Ради Європи, результати судової реформи показують "позитивну тенденцію у підвищенні професіоналізму, в ефективності та якості правосуддя, а також зменшення корупції".

Нагадаємо, судова реформа була ініційована 2014 року. 2 червня 2016 року були ухвалені зміни до Конституції в частині правосуддя. За час реформи було створено новий Верховний Суд, Вищий антикорупційний суд і Вищий суд з питань інтелектуальної власності. Чинні судді проходять переатестацію, під час якої перевіряють рівень їхньої компетентності та доброчесності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram