ГоловнаСуспільствоПодії

На Лисій горі в Києві виявили схованку з арсеналом зброї та вибухівки

Виявлено два пакети боєприпасів, серед них 5 тротилових шашок, 8 капсуль-детонаторів і 16 патронів 9-го калібру.

У Голосіївському районі Києва, на Лисій горі, правоохоронці виявили схованку, в якій зберігався арсенал зброї, вибухівки та боєприпасів. Про це повідомляє прес-центр Національної поліції Києва.

"Два пакети з боєприпасами та вибухівкою були заховані на Лисій горі. Схрон виявили детективи і дільничні офіцери Голосіївського управління поліції спільно зі співробітниками управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у м. Києві під час обстеження території", - йдеться в повідомленні.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Під час обстеження зі схованки вилучили 53 предмети: протипіхотну міну, 5 тротилових шашок різної ваги, 100 г пластиду, 2 підривники, 10 запалів до різних гранат, 8 корпусів гранат, 16 патронів 9-го калібру, 2 електродетонатори та 8 капсуль-детонаторів.

Правоохоронці проводять необхідні заходи для встановлення і затримання причетних до цього злочину осіб.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За цим фактом поліція почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, в київській квартирі 33-річного місцевого жителя виявили арсенал зброї і нарковиробництво.

Крім наркотиків (канабіс, метамфетамін і фенілнінтропропен), поліцейські вилучили арсенал зброї: корпус гранати Ф-1 із запалом, близько 300 патронів різного калібру, автомат Калашникова АКС-74, гвинтівки системи Мосіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram