ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 28 разів відкривали вогонь на Донбасі, одного військового поранено

Тричі зафіксовано застосування забороненого мінськими домовленостями озброєння.

За добу бойовики 28 разів відкривали вогонь на Донбасі, одного військового поранено
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська 28 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті один український військовий отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"12 червня озброєні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню. З них три рази - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм. Супротивник також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Унаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник 16 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: п'ять разів Водяне - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; тричі Авдіївку - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем; поблизу населеного пункту Мар'їнка - зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберних кулеметів; двічі Широкине - з автоматичних гранатометів; Новотроїцьке - з гранатометів різних систем; двічі Старогнатівку - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Лебединське - зі стрілецької зброї; околицю Талаківки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Під обстрілом також опинилися населені пункти Новгородське, Луганське, Південне.

З початку поточної бойовики відкривали вогонь три рази.

Нагадаємо, напередодні українські військові впритул наблизилися до окупованого Донецька. Відстань між позиціями сил ООС і російськими окупаційними військами біля Мар'їнки становить кілька сотень метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram