ГоловнаСуспільствоПодії

Суд вдруге заарештував підозрюваного в убивстві Віталія Олешка

Михайла Сигиду заарештували на місяць.

Суд вдруге заарештував підозрюваного в убивстві Віталія Олешка
Виталий Олешко
Фото: glavred.info

Печерський районний суд Києва вдруге заарештував Михайла Сигиду, підозрюваного в організації вбивства громадського активіста Віталія Олешка (Сармата), якого вже раніше відпускали з-під варти. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

"Сигиду заарештували на місяць", - повідомили у відомстві. Таке рішення суд прийняв у середу.

Нагадаємо, 31 липня минулого року в Бердянську застрелили бійця батальйону "Донбас" Віталія Олешка (позивний "Сармат"). Він був добровольцем батальйону, брав участь у боях за Іловайськ.

Підозрюваного в убивстві "Сармата" Михайла Сигиду затримали на початку вересня 2018 року. За даними слідства, він координував дії ймовірних виконавців злочину - надав їм зброю, гроші, автомобіль.

16 грудня 2018-го поліція затримала ймовірного замовника вбивства Олешка. Ним виявився 34-річний бізнесмен з Дніпра Євген Бродський. За даними слідства, він є підозрюваним організатором убивства, який фінансував злочин. Зокрема, в розмовах інших фігурантів злочину йшлося про $1000.

7 червня стало відомо, що Печерський суд відпустив Михайла Сигиду з-під варти під домашній арешт, оскільки прокуратура не надала "достатніх ризиків".

10 червня за клопотанням прокуратури Сигиду доправили до Києва для обрання запобіжного заходу, проте 11 червня він не прийшов у суд "через хворобу". Начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін розповів, що вранці того дня Сигида "намагався лягти на лікування в столичну клініку «Борис»", а напередодні затягував процес слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram