ГоловнаСуспільствоПодії

Кримськотатарську активістку Гульсум Алієву затримали на в'їзді в Крим

Після спроби взяти відбитки пальців Алієву відпустили.

Кримськотатарську активістку Гульсум Алієву затримали на в'їзді в Крим
Гульсум Алиева (в центре) с матерью Наджие Алиевой и адвокатом Алексеем Ладиным
Фото: Крымская солидарность

Кримськотатарську активістку Гульсум Алієву затримали на адмінкордоні з Кримом під час в'їзду на півострів, але незабаром відпустили.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, Алієву затримали, оскільки її не винесли зі списків розшуку за давно закриту справу за статтею 282 кримінального кодексу Російської Федерації. (Звинувачення в «розпалюванні ненависті або ворожнечі» було пред'явлено за пост у фейсбуці).

Як пояснили співробітники правоохоронних органів, Алієва перебуває в розшуку, про що заявила ФСБ. Її доставили у відділення поліції в Армянську, намагалися взяти відбитки пальців і відпустили.

Гульсум Алієва є дочкою фігуранта Ялтинської справи Хізб-ут Тахрір Мусліма Алієва. У будинку Алієвих російські силовики 2 рази проводили обшук.

Нагадаємо, вчора в Криму пройшла низка обшуків у Сімферополі, Білогірському районі і в Алушті, під час яких було затримано 8 кримських татар. Російські силовики звинувачують їх в організації та участі в діяльності терористичної організації, за статтями ч.1 ст 205.5 КК РФ і за ч.2 ст. 205.5 КК РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram