ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі рекомендують не купатися в морі через аномальний розвиток водоростей

Також рекомендують не їсти виловлених на узбережжі морепродуктів.

В Одесі рекомендують не купатися в морі через аномальний розвиток водоростей
Фото: veseliymakler.ru

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в Одесі й області рекомендує утриматися від купання в морі у зв'язку з аномальним розвитком водоростей. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У зв'язку з аномальним явищем, яке спостерігається на пляжах Одеси й області, а саме - інтенсивним розвитком водоростей, що може призвести до наявності в морській воді небезпечних речовин і мікробіологічних організмів, Головне управління Держспоживслужби в Одеській області застерігає населення, особливо дітей, від купання в такій воді", - йдеться в повідомленні.

Крім того, рекомендують утриматися від вживання виловленої на узбережжі морської риби, мідій, креветок та інших морепродуктів.

Нагадаємо, 9 червня у Вінницькій області в річку Рось унаслідок ДТП упав автомобіль із хімікатами. Через це в Білій Церкві перекрили водопостачання, також заборонили вилов риби, купання і випас худоби в акваторії річки Рось, яка протікає кількома областями.

Увечері, 10 червня насосно-фільтрувальна станція м. Біла Церква відновила свою роботу. Перевищень нормативних концентрацій, встановлених ГОСТ 4808:2007 "Джерела централізованого питного водопостачання", і екологічних нормативів якості не було виявлено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram